Wat is Grijze Stroom?

Veel mensen vragen zich af wat nou precies de verschillen zijn tussen groene stroom en grijze stroom. De verschillen zitten niet in de manier waarop jij gebruikmaakt van stroom. Beide soorten komen gewoon uit je stopcontact en bieden wat dat betreft geen verschillen. Het verschil zit hem in de manier waarop de energie om de stroom te leveren wordt opgewekt.

 

Grijze stroom

Om grijze stroom op te wekken wordt er gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen zoals kolen, gas en olie. Dit levert de nadelen op dat A) de bronnen op beginnen te raken en B) het opwekken van grijze stroom een flinke hoeveelheid schade toe richt aan het milieu. Energieleveranciers zijn jaarlijks verplicht aan te tonen hoeveel CO2-uitstoot en radioactief afval er per kWh geproduceerd wordt.

 

Groene stroom

Voor het opwekken van groene stroom wordt voornamelijk de natuur zelf gebruikt. Denk hierbij aan windmolens, waterkracht en zonne-energie. De opwekking van groene energie verwijdert alle nadelen die gepaard gaan met het opwekken van grijze stroom. Veel energieleveranciers doen al moeite om hun producten groen of groener te maken door volledig of deels groene energie te gebruiken. Momenteel is Qurrent één van de weinige aanbieders die zich volledig op groene stroom richt.

Posted in Informatie.